Dr. Dieter Ost

Uroloog

Dokter Dieter Ost behaalde zijn erkenning als uroloog in 2007.
Sinds 2008 werkt hij als specialist urologie in az Sint-Blasius.
Met specifieke interesse in functionele en neuro-urologie bleef hij als consulent verbonden aan het UZ Gasthuisberg tot 2010 .

In 2009 stond hij samen met Dr K. Maes mee aan de wieg van de robotchirurgie in az Sint Blasius, wat intussen uitgroeide tot een van de grootste urologische robotcentra van Vlaanderen. Over de jaren leidde hij ook verschillende collega's uit andere ziekenhuizen op in urologische robotchirurgie.
Sinds 2015 is hij medisch diensthoofd urologie en lid van de medische raad. Vanaf 2017 is hij secretaris daarvan.

Hij heeft naast een brede algemene urologische interesse (endoscopie, steenpathologie, infectieuze problemen, kinderurologie) een specifieke expertise in de minimaal invasieve behandeling van goed- en kwaardaardige prostaataandoeningen (robotchirurgie), mannelijke incontinentieproblemen, neuromodulatie en prothesechirurgie.

Naast de raadplegingen in AZ Sint Blasius in Dendermonde en Zele, doet hij op maandag/ woensdagavond raadpleging in zijn privépraktijk te Dendermonde.
Afspraak maken kan via www.urologie-dendermonde.be

 

Dr. Kathy Vander Eeckt

Uroloog

Dokter Vander Eeckt studeerde af als Uroloog in 2011.

Na haar specialisatie heeft ze een jaar als resident gewerkt in het UZ Gasthuisberg waarbij ze zich bekwaamde in de oncologische urologische heelkunde, reconstructieve urethrachirurgie en radiofrequentie ablatie van niertumoren.

Na het starten als staflid in Dendermonde in 2013 heeft ze gedurende 2 jaar nog één dag als consulent gewerkt in het UZ Gasthuisberg waar ze zich verder bekwaamde in gedeeltelijke en volledige wegname van niertumoren, en verwijderen van de blaas met aanleggen van een stoma of nieuwe blaas. Gedurende de eerste jaren heeft zich verder gespecialiseerd in de robotische heelkunde voor het behandelen van urologische kwaadaardigheden.

Dr Vander Eeckt is samen met dr. Karlien Vossaert en dr. Didier Oosterlynck (gynaecologen) sinds 2016 ook verantwoordelijk voor de multidisciplinaire bekkenbodemraadpleging.

Dr. Steven Deconinck

Uroloog

Dokter Deconinck behaalde het diploma van "master in de urologische heelkunde" in juli 2015 en is sinds juni 2015 erkend als uroloog.

Na zijn specialisatie werkte hij gedurende een jaar als uroloog in het Auckland City Hospital in Nieuw-Zeeland.
Hij spitste er zich toe op minimaal invasieve urologische ingrepen ter behandeling van zowel goedaardige prostaatvergroting als niersteenziekte. Verder verwierf hij er ervaring in de laparoscopie ter behandeling van prostaat-, blaas- en niergezwellen.

Doorheen zijn opleiding heeft hij zich onder meer kunnen bekwamen in de minimaal invasieve robotheelkunde, laserbehandeling van de prostaat, flexibele ureteroscopie, percutane niersteenbehandeling en schokgolfbehandeling van nierstenen.

Naast de raadplegingen in az Sint-Blasius Dendermonde en Zele doet dokter Deconinck op maandagnamiddag raadpleging te Buggenhout (Radiologie Centrum Hauwerstraat 40); afspraak maken kan via het afsprakenbureau 052 52 10 31 of via www.deconinckurologie.be

Dr. Emmanuel Weyne

Uroloog

 

Dr. Emmanuel Weyne behaalde in 2020 zijn erkenning als uroloog na opleiding aan de KU Leuven. In 2018 promoveerde hij tot Doctor in de Biomedische Wetenschappen met een doctoraatthesis over erectiestoornissen na prostaatkankerchirurgie.

Naast algemene urologie, heeft hij een bijzondere interesse in andrologie en robotchirurgie.

Hij legt zich toe op zowel de medische als heelkundige behandeling van erectiestoornissen. Hij gaf meerdere lezingen op internationale congressen over zijn onderzoeksresultaten naar nieuwe behandelingsvormen voor erectiestoornissen na zenuwschade door chirurgie. Hij is momenteel ook Associate Editor voor het ‘International Journal of Impotence Research’ (Nature Medicine).

Anderzijds specialiseerde hij zich in de behandeling van prostaat- en blaaskanker via robotchirurgie. Hiervoor volgde hij bijkomend gedurende een jaar een fellowship in University College London Hospitals in het Verenigd Koninkrijk, een pioneercentrum voor robotchirurgie binnen Europa.

 

 

Dr. Hanne Geyskens

assistente

Dokter Hanne Geyskens behaalde in 2020 het diploma van master in de geneeskunde. Ondertussen zit zij in haar 3e specialisatiejaar in de Urologie.

Tot en met september 2024 zal dr. Geyskens het team Urologie van het AZ Sint-Blasius vervoegen en zich verdiepen in alle facetten van het vakgebied.

Je zal ze hier regelmatig tegenkomen op de raadpleging, op de spoedgevallendienst, op de hospitalisatie-afdeling en in het operatiekwartier.

Verklaring over cookies