Dr. Dieter Ost

Uroloog

Dokter Dieter Ost behaalde zijn erkenning als uroloog in 2007.
Sinds 2008 werkt hij als specialist urologie in AZ Sint-Blasius.
Met specifieke interesse in functionele en neuro-urologie bleef hij als consulent verbonden aan het UZ Gasthuisberg tot 2010 .

In 2009 stond hij samen met Dr K. Maes mee aan de wieg van de robotchirurgie in AZ Sint Blasius, wat intussen uitgroeide tot een van de grootste urologische robotcentra van Vlaanderen. Over de jaren leidde hij ook verschillende collega's uit andere ziekenhuizen op in urologische robotchirurgie.
Sinds 2015 is hij medisch diensthoofd urologie en lid van de medische raad. Vanaf 2017 is hij secretaris daarvan.

Hij heeft naast een brede algemene urologische interesse (endoscopie, steenpathologie, infectieuze problemen, kinderurologie) een specifieke expertise in de minimaal invasieve behandeling van goed- en kwaardaardige prostaataandoeningen (robotchirurgie), mannelijke incontinentieproblemen, neuromodulatie en prothesechirurgie.

Naast de raadplegingen in AZ Sint Blasius in Dendermonde en Zele, doet hij op maandag/ woensdagavond raadpleging in privé- praktijk te Dendermonde.
Afspraak maken kan via www.urologie-dendermonde.be

 

Dr. Kathy Vander Eeckt

Uroloog

Dokter Vander Eeckt studeerde af als Uroloog in 2011.

Na haar specialisatie heeft ze een jaar als resident gewerkt in het UZ Gasthuisberg waarbij ze zich bekwaamde in de oncologische urologische heelkunde, reconstructieve urethrachirurgie en radiofrequentie ablatie van niertumoren.

Na het starten als staflid in Dendermonde in 2013 heeft ze gedurende 2 jaar nog één dag als consulent gewerkt in het UZ Gasthuisberg waar ze zich verder bekwaamde in gedeeltelijke en volledige wegname van niertumoren, en verwijderen van de blaas met aanleggen van een stoma of nieuwe blaas. Gedurende de eerste jaren heeft zich verder gespecialiseerd in de robotische heelkunde voor het behandelen van urologische kwaadaardigheden.

Dr Vander Eeckt is samen met Dr Tine Faes (gynaecologe) sinds 2016 ook verantwoordelijk voor de multidisciplinaire bekkenbodemraadpleging.

Dr. Steven Deconinck

Uroloog

Dokter Deconinck behaalde hij het diploma van master in de urologische heelkunde in juli 2015 en is hij sinds juni 2015 erkend als uroloog.

Na zijn specialisatie werkte hij gedurende een jaar als uroloog in het Auckland City Hospital in Nieuw-Zeeland.
Hij spitste er zich toe op minimaal invasieve urologische ingrepen ter behandeling van zowel goedaardige prostaatvergroting, als niersteenziekte. Verder verwierf hij er ervaring in de laparoscopie ter behandeling van prostaat-, blaas- en niergezwellen.

Doorheen zijn opleiding heeft hij zich onder meer kunnen bekwamen in de minimaal invasieve robot heelkunde, laser behandeling van de prostaat, flexibele ureteroscopie, percutane niersteenbehandeling en schokgolfbehandeling van nierstenen.

Naast de raadplegingen In AZ Sint Blasius in Dendermonde en Zele doet Dokter Deconinck op dinsdagavond raadpleging te Merchtem, afspraak maken kan via www.deconinckurologie.be

Dr. Emmanuel Weyne

Uroloog

Dr. Emmanuel Weyne startte sinds oktober als extra staflid op de dienst urologie, naast dr. Ost, dr. Vander Eeckt en dr. Deconinck. Hij studeerde aan de KU Leuven waar hij een doctoraat behaalde over erectiestoornissen na prostaatkanker chirurgie. Dr. Weyne heeft bijzondere interesse in andrologie (urologie bij de man) en in robotheelkunde, waarvoor hij een bijkomend fellowship volgde in UCLH, te Londen. Hij kijkt er bijzonder naar uit om zich aan te sluiten bij het dynamische team urologen en patiënten bij te staan met hun urologische problemen.

Verklaring over cookies